Dekorativni kamen je čudovit okras


dekorativni kamen

Bi radi obložili steno ob kaminu? Ali pa se vam zdi, da kakšnemu prostoru v vašem stanovanju manjka nekaj unikatnega videza? Morda pa razmišljate o zaščiti stene ob stopnišču ali fasade ob vhodu, saj je ta izpostavljena prijemanju, s tem pa se tudi zelo hitro umaže? Potem je za vas primeren dekorativni kamen – čudovit material, ki vam omogoča vsestranske možnosti uporabe tako zunaj kot znotraj vašega doma.

Polepšajte svoj dom!

Dekorativni kamen lepo polepša prav vsako površino, ki jo obložite z njim. Na tak način je možno obložiti katerokoli navpično površino ali steno, zato se ga lahko uporablja na veliko različnih načinov. Marsikdo z njim obloži kakšno od sten v prostoru, recimo kuhinji, jedilnici ali dnevni sobi, saj tako prostor dobi estetski poudarek unikatnega videza.

dekorativni kamni

Velikokrat pa se ga uporablja tudi za zaščito določenih sten, ki so izpostavljene prijemanju in bi jih bilo zaradi tega treba nenehno beliti oziroma čistiti. Z okrasno stensko oblogo se temu lahko izognemo, kar velja tako za notranje kot zunanje stene oziroma fasado – tak material za oblaganje je namreč primeren tudi za zunanjo uporabo, kar je še dodatna prednost. Pri tem se zelo dobro obnese, saj je zasnovan prav v ta namen, zato je narejen tako, da kar se da dobro prenaša tako zob časa kot tudi vse zunanje ali vremenske dejavnike. Takšna stenska kamnita obloga bo zato zelo dolgo ostala lepa in funkcionalna.

Lep in funkcionalen material

Dekorativni kamen je lep in funkcionalen material, saj poleg različnih vzorcev, ki posnemajo videz naravnega kamna, poskrbi tudi za zaščito stene. Zato gre za zelo praktično in vsestransko stensko oblogo, ki se lahko uporablja v različne namene. Z njim lahko obložite praktično katerokoli steno, pa tudi fasado. Primeren je tudi kot obloga na steni pri kaminu ali ob peči, saj gre za ognjevaren material. Vendar pa se je v primeru takšnega namena uporabe pametno posvetovati s ponudnikom, kjer ste kupili izbrano stensko oblogo, saj mora biti vgradnja pravilno izvedena, da kasneje ne bo težav.