Dodatna zdravstvena zavarovanja so še kako pomembna


V naši državi je zdravstveno zavarovanje sestavljeno iz več delov. Najprej govorimo o obveznem zavarovanju, sledi pa še dodatno zdravstveno zavarovanje, ki mu lahko rečemo tudi dopolnilno. Če imamo urejeni obe obliki zavarovanj, pri zdravniku nimamo dodatnih stroškov oziroma ne plačujemo prav ničesar. Kar nekaj ljudi misli, da je obvezno zdravstveno zavarovanje dovolj za brezskrbno življenje, po drugi strani pa vemo, kako zelo pomembna so zdravstvena zavarovanja.

Kritje obveznega in kritje dodatnega zavarovanja

Dobro je, če vemo, da obvezno zavarovanje krije okoli 70 % stroškov zdravljena, dodatna zdravstvena zavarovanja pa 30 %. Dodatna zdravstvena zavarovanja torej dopolnjujejo obvezno zdravstveno zavarovanje. Uveljavljamo pa jih lahko le z urejenim obveznim zavarovanjem te vrste. Razmerja med storitvami v zdravstvu pa ureja Zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju.

Pri vseh oblikah zavarovanja je važno predvsem to, da vemo in smo povsem prepričani, da imamo na tem področju vse urejeno. Če tega ne vemo ali nismo povsem prepričani, potem lahko preko posebne aplikacije, ki jo je razvil Zavod za zdravstveno zavarovanje v sodelovanju z zavarovalnicami, preverimo svoje podatke o urejenosti našega zavarovanja. Postopek je izjemno hiter in preprost. Preko nje lahko namreč preverimo vse podatke o obveznem in tudi dodatnem oziroma dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju. Ob sklenitvi vseh zavarovanj, pri tem mislimo tudi na dodatna zdravstvena zavarovanja, pa smo deležni še posebnih daril ter tudi ugodnosti, ki nas spremljajo na poti tovrstnega zavarovanja. Nekatere zavarovalnice nam na primer ob sklenitvah podarijo USB ključ ter nahrbtnike. Nekaj, kar v življenju potrebujemo prav vsi, kajneda?

Za naše življenje je torej pomembno tudi zdravstveno zavarovanje, tako obvezno kot tudi dodatno oziroma dopolnilno. Brez teh zavarovanj se nam lahko pripeti, da bomo s svojim zdravljenjem imeli stroške, ki jih morda sami ne bomo zmogli pokriti. V tem primeru se lahko znajdemo v izjemno težki situaciji. V nasprotnem primeru pa smo lahko popolnoma brez skrbi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *