Imate težave pri učenju?


Imate občutek, da se učite določeno snov že zelo dolgo, rezultati pa kar niso in niso vidni. Potem je najbrž čas, da začnete razmišljati, kako bi določene stvari spremenili pri svojem učenju, saj očitno to ne prinaša rezultatov. Vedno več mladih pa se odloča tudi za individualne inštrukcije na domu, saj lahko vaš napredek pri učenju spremlja nekdo, ki lahko objektivno in realno oceni, pri čem vam vsakokrat zmanjka in kaj je potrebno pri vas spremenit, da bo vaš trud končno poplačan.

Včasih slišimo zgodbe, kako nekdo cele dneve preživi za knjigami, pa vendar na koncu izpita vseeno ne opravi. Snov je tak posameznik najbrž slišal vsaj enkrat, prebral pa še vsaj dvakrat. Kje torej tiči problem, da rezultat temu ni primeren?

Včasih je način interpretacije snovi v naši glavi napačen. Snov preprosto povežemo v napačne miselne  sheme. Včasih tudi nismo dovolj zbrani med učenjem, zato je tudi vkodiranje podatkov pod vprašajem. Če se torej podatki in informacije ne shranijo v naš spomin, bo tudi priklic nemogoč.

Zato bo najbrž posameznik, ki smo ga opisali zgoraj, potreboval pomoč nekoga tretjega, ki mu bo znal snov predstaviti na nekakšen nov način. Prav za takšne primere obstajajo individualne inštrukcije na domu. Ko dogovorjeno, bo inštruktor prišel na vaš dom, kjer se bo z vami pogovoril in ocenil vašo težavo. Včasih težava ne bo vidna takoj na začetku, bo pa v procesu inštrukcij inštruktor težave zelo hitro prepoznal. Potem bo prav posebej za vas pripravil načrt, s katerim vam bo poskušal snov ponovno razložiti, tako, da jo boste razumeli.

Če se odločite za individualne inštrukcije na domu, bo inštruktor samo za vas pripravil primere, prilagojene prav vam in vašim težavam, tako, da boste lahko utrdili tista področja, ki vam najmanj ležijo. Poleg tega bo poskrbel tudi za vašo psihološko pripravljenost, saj imajo nekateri veliko težav tudi s svojo samozavestjo, saj ne verjamejo dovolj vase.

Leave a Reply

Your email address will not be published.