Industrijska avtomatizacija – kaj je in kako poteka?


Industrijska avtomatizacija je vsekakor kompleksen process. Potrebna sta zelo premišljen pristop in strateško načrtovanje. Seveda pa tudi veliko strokovnega znanja in poznavanja specifik določene proizvodnje, če jo želimo uspešno integrirati v proizvodni ali kak drug proces ter izkoristiti vse prednosti, ki jih prinaša – zmanjšanje stroškov, zagotavljanje višjih standardov proizvodnje, manjša poraba energije, boljši rezultati, hitrejša proizvodnja in tako dalje. Vsekakor lahko z njeno pomočjo vašo proizvodnjo naredite veliko bolj učinkovito.

Ključni so krmilniki

Najbolj pomembno je, da poskrbite za visoko tehnološko opremo, ki vam bo omogočila čim bolj enostavno integracijo in tudi čim bolj enostavno uporabo v praksi, pa tudi zanesljivost in nezahtevno vzdrževanje na dolgi rok. Glavni del opreme predstavljajo krmilniki, s pomočjo katerih se lahko sprogramira oziroma avtomatizira različne procese, seveda pa je potreben nakup tudi številne druge opreme, odvisno od tega, za kakšno proizvodnjo gre, kakšni so vaši cilji, kakšen je obseg proizvodnje in tako dalje.

Zaradi tega je pri njeni vpeljavi v vaš delovni proces ali proizvodnjo smiselno poiskati čim bolj zanesljivega partnerja, ki vam bo pri tem pomagal in vam omogočil tudi strokovno svetovanje, kako bi se lahko industrijska avtomatizacija izvedla konkretno v vašem primeru, na primeru vašega podjetja ali proizvodnje. Vsako podjetje ali vsak proizvodni proces je namreč specifičen, zato je pomembno, da se to upošteva, če želimo doseči čim večjo učinkovitost ter doseči čim bolj optimalne rezultate.

Takšen zanesljiv partner na tem področju je podjetje VRD Dankon, ki vam lahko pomaga tako s strokovnimi nasveti kot z dobavo opreme odličnega nemškega proizvajalca Siemens. Poleg tega pa skupaj z njim pripravljajo in izvajajo tudi različne izobraževalne tečaje, na katerih lahko pridobite vse potrebno znanje s tega področja, s katerim imajo ogromno praktičnih izkušenj.

Siemens ponuja ne le različne zelo zanesljive rešitve, ampak tudi inovativne možnosti, predvsem pa je njihova prednost ta, da je možno opremo kombinirati med seboj na različne načine in po potrebi tudi nadgraditi, kar je vsekakor zelo pomembno, saj se sčasoma lahko vaše potrebe spremenijo.