Izdelajte unikatno pisalno mizo


V kolikor preživite veliko časa za pisalno mizo, potem se zavedate, da produktivnost povezana z urejenim delovnim okoljem. Miza igra ključno vlogo tudi doma, zato mora biti funkcionalna ter udobna. Velikokrat smo pri izbiri mize omejeni z velikostjo prostor, zato moramo sklepati kompromise.

Mizo lahko izdelamo sami ali dodelamo že obstoječo mizo. Pisalna miza mora biti stabilna. To lahko storimo z izbiro masivnega lesa. Na trgu je na voljo veliko pisalnih miz, ki se razlikujejo predvsem po obliki ter ceni. Stroške opremljanja stanovanja lahko zmanjšamo, da del pohištva naredimo kar sami.

Prilagodite pohištvo vašim željam in potrebam

V zadnjem času se vedno bolj uveljavlja, tako imenovani izdelaj si sam koncept. Pri izdelavi pisalne mize je potrebno poznati osnove ergonomije. Priročnik za projektiranje vam lahko pomaga pri izbiri ustreznih izmer mize. Pri zasnovi mize se prepričajte, da lahko vaš stol prilega pod mizo. Slabost minimalistične mize je pomanjkanje prostor. Izdelajte luknje ali kanale za kable, tako boste zmanjšali zmešnjavo z kabli. Vgrajeni predali vam omogočajo povečanje skladiščnega prostora. Pri izbiri materiala so najbolj primerne mize iz kovine ali jekla, saj so bolj trpežne.

Povečajte produktivnost na delovnem mestu

Za povečanje produktivnosti na delovnem mestu ali doma, je pomembna urejenost pisalne mize. Le-ta mora biti pospravljenja. Z nje odstranimo vse nepotrebne stvari, ki nas pri delu ovirajo. Delovno površino redno čistimo. Za čim bolj učinkovitost moramo imeti dovolj naravne svetlobe. V kolikor ni dovolj sončne svetlobe poskrbimo za dodatno osvetljenost mize. Svetloba mora prihajati s strani. Pri postavitvi predmetov na pisalno mizo pazimo, da nas le te ne ovirajo. V kolikor je svetlobe preveč poskrbite za primerno senčenje. Izberite ergonomsko oblikovan stol, kateri bo zmanjšal negativne učinke sedenja na vaše zdravje. Razmislite tudi o zamenjavi stola z žogo za sedenje. Na spletu preverite različne pozitivne učinke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *