Ječmenova trava


Ste že kdaj pomislila, da bi jedli travo kot superživilo in dodatek k prehrani? Sedaj si verjetno mislite, da smo padli na glavo, da vam ponujamo travo kot super živilo, toda če vam povemo, da je klorofil bistvenega pomena za vaše zdravje in da ga ječmenova trava vsebuje ogromno, nam boste morda prisluhnili in dobro bi bilo za vas, da bi nam. Zakaj mislite, da tako zelo poudarjajo pomen zelene solate v naši prehrani? Ja, prav imate, zaradi vlaknin, toda te lahko dobite tudi marsikje drugje, toda še nekaj vsebuje, kar smo že omenili, klorofil. Da bi s solato pri kosilu, zaužili dovolj klorofila, bi jo morali jesti cel dan in spremenili bi se kar v kravo. Zato vam sodobna tehnologija omogoča, da telesu dostavite potrebne snovi, ne da bi cel dan porabili za prehrano, ampak da lahko s časom, ki vam preostane, še kaj naredite. Klorofil, ki ga potrebujete lahko dobite že v jutranjem obroku, če za zajtrk spijete zeleni smoothie kamor vmešate prah iz ječmenove trave.


Morda si mislite kaj vse si danes izmislimo, toda ječmenova trava v Evropi raste že tisočletja in ne boste verjeli, toda niso uporabljali samo žita ječmena temveč tudi travo so jedli naši predniki. Ječmenova trava je tako prvo super živilo, ki dejansko raste na naših tleh in ga ni potrebno uvoziti iz eksotičnih dežel. Kakšne pa so prednosti ječmenove trave? Poleg tega, da vsebuje klorofil, ki čisti naše telo tako dobro, da ga eni uporabljajo namesto deodoranta, saj nevtralizira naše vonjave na način, da če ga zaužijemo dovolj, dejansko sploh ne smrdimo. Vsebuje še ogromno vitamina B1 in kar 11x več kalcija kot kravje mleko. Vsebuje ogromno vitamina C in A ter več železa kot špinača. Za vse vegetarijance je tukaj še odlična informacija, da vsebuje ogromno vitamina B12, ki naj bi ga vegetarjancem primanjkovalo. Poleg naštetih vitaminov in še nekaj ostalih, ki jih nismo omenili, pa vsebuje tudi ogromno mineralov, kar preko 50. Najpomembnejši med njimi so krom, kalcij, natrij, jod, magnezij, baker, cink, železo itd. Še ena odlična novica za vse vegane, vsebuje tudi vse esencialne aminokisline, ki jih naše telo uporablja za gradnike in jih mora pridobiti iz živil.
Zakaj je torej priporočljivo jemati ječmenovo travo? Zato, ker očiščuje telo in ga razstruplja, predvsem na način da ga razkisa oz alkalizira. Izboljša našo prebavo, uravnava kalcij v krvi in raztaplja kalcijeve obloge na kosteh, zdravi slabokrvnost, deluje kot naravno deodorant, in zdravi različne bolezni kot je recimo sladkorna bolezen. Z uživanjem ječmenove trave je priporočljivo začeti počasi, najprej s polovičko čajne žličke na dan, zjutraj v soku ali smoothie-ju. Dozo lahko povečate na celo čajno žličko 3x na dan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.