Kaj je kolagen in kako ga jemati


Verjetno se tudi vi že sprašujete, kaj je kolagen, beljakovina, snov, o kateri se v zadnjem času zagotovo zelo veliko in intenzivno govori na prav vsakem koraku. Ogromno ljudi ga je že preizkusilo in njegov učinke preverilo dobesedno na svoji koži, nekateri pa o tem, da bi ga preizkusili še razmišljajo. K odločitvi vam bodo zagotovo pomagale tudi informacije, ki jih boste našli v članku.

Kolagen za lase in kožo

Kaj je kolagen?

Če vas zanima, kaj je kolagen, potem ste zanj gotovo že slišali. Verjetno ste od kakšne znanke ali prijateljice slišali, da ga jemlje in da ji to pomaga k lepši koži in lasem. Gre namreč za naravno beljakovino, ki poskrbi za boljšo strukturo kože in las. Če želite izboljšati svoj videz, si lahko zagotovo pomagate na tak način.

Tako boste svojo kožo in lase okrepili od znotraj, saj jim boste dali sestavino, ki jim jo po 30. letu starosti običajno začne primanjkovati. Pred tem jo ima naše telo dovolj in jo je zmožno tudi samo uspešno tvoriti, kasneje v življenju pa se njene zaloge zmanjšajo, kar vpliva tudi na videz naše kože, las, pa tudi nohtov, sklepov in drugih delov telesa. Omenjena beljakovina ima namreč v našem telesu pomembno vlogo, zato jo nekateri imenujejo tudi gradnik našega telesa. Zaradi tega je njeno jemanje priporočljivo ne le z vidika ohranjanja mladostnega videza, ampak tudi z vidika ohranjanja vitalnosti.

Kako poteka jemanje?

Pri jemanju je treba upoštevati navodila na embalaži oziroma izdelku. Ta je treba natančno upoštevati ter prebrati tudi vse ostale informacije, ki so pomembne pri jemanju. Običajno je kolagen na voljo v prahu, ki se ga enostavno vmeša v vodo, sok ali kakšen drug napitek. Vse skupaj dobro pomešate in izpijete. Glede količine in dnevnega vnosa je treba slediti navodilom proizvajalca, pri tem pa boste želeni učinek dosegli le, če boste prehranski dodatek jemali redno, vsak dan. Učinki se običajno začnejo kazati po nekaj tednih jemanja, nato pa so rezultati vedno bolj vidni.