Kaj vse lahko spravite v svoj moto kovček?


Moto kovčki so popularni že od nekdaj. So preprost nadomestek za avtomobilski prtljažnik, ki lahko vozi vašo osebno prtljago ali pa karkoli pač želite vzeti s seboj na pot. Moto kovčki so seveda veliko manjši, zato vanje lahko spravimo samo določeno število reči. Preden se odpravimo na pot z motorjem, moramo tako imeti dobro preštudirano, kaj moramo na pot vzeti kot nujno, da nam potem nekje na polovici poti ni žal, da smo vzeli preveč ali premalo.

Različne dimenzije in lastnosti

Svoj motoristični kovček morate najprej primerno pritrditi na motor. Razen lastniki dirkalnih izvedb motorjev, ki pogosto bolj pazijo tako na izgled svojega motorja, kot tudi na aerodinamiko vozila, bodo ostali imeli z namestitvijo motorističnega kovčka, kot pomembne dodatne opreme, zelo malo težav. Seveda potrebujejo kupiti kovček, ki bo primerne velikosti in se ga bo dalo lepo pritrditi, kar pa je tako lastnost praktično vseh modelov. Proizvajalci dandanes seveda vse bolj težijo k univerzalnosti, zato se za kaj takega niti ni potrebno zelo bati.
Moto kovčki prihajajo v različnih dimenzijah, največkrat pa v črni barvi oziroma v nekakšnih kombinacijah, najraje z odtenki sivine. Tako se lepo prilegajo skoraj k vsaki barvi motorja. Moto kovčki so lahko izdelani tudi iz različnih materialov. Prevladujete plastika in kovinski deli, predvsem za lastnike chopperjev pa pridejo največkrat v poštev usnjene izvedbe. Te so lahko kot stranske torbe, ki visijo na obeh straneh motorja ali pa kot kovčki za orodje ali dodatne dele, ki jih pritrdite za voznika oziroma sopotnika ali pa kar na rezervoar za gorivo. Slednje pogosto imenujejo kar tank torbe, seveda nimajo nikakršne zveze z vojaškimi tanki.

Potrebno je misliti na marsikaj

Novejše izvedbe moto kovčkov so še posebej zanimive zato, ker se pogosto pritrjujejo z magnetnimi varovali, narejeni pa so iz proti zdrsnih materialov, kar vam še olajšajo rokovanje z njimi med vožnjo oz. zmanjšajo njihovo gibanje. Nekateri kovčki za motoriste imajo tudi posebne žepe, kjer lahko shranite različne reči, kot so zemljevidi, ročne svetilke, navigacijske naprave, vetrovke, orodje in podobno.
Pametno je imeti na njih tudi odsevne trakove, ki jih lahko namestite sami, pogosto pa so na to mislili že proizvajalci. Takšni moto kovčki niti niso nujno dražji, dobra vidnost na cesti, pa vam lahko reši življenje, saj je vsem jasno, da so motoristi še posebej pogosto spregledani in zato pogoste žrtve nesreč. Za konec še nasvet – moto kovčki lahko ob prihodu na cilj služijo tudi kot ročne torbe za prtljage, zato si poglejte, če imajo tisti, ki jih želite kupiti, tudi možnost prenašanja, torej če imajo na vrhu ročaje. Tako si lahko prenašanje in kasneje pospravljanje močno olajšate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *