Kako na naše počutje vpliva menopavza? 


Menopavza na vsako žensko vpliva drugače. Zaradi tega vas ni treba biti že vnaprej strah, kaj vse vas čaka v tem obdobju, ker vam je to povedala vaša mama, prijateljica, sestra ali kdo drug, saj na podlagi pripovedovanja in izkušenj drugih žensk ne morete vedeti, kaj čaka vas. Zagotovo pa se lahko na to obdobje kar se da dobro pripravite. Če boste dobro pripravljene, bo vse skupaj veliko lažje. 

Menopavza – kako se pripraviti nanjo? 

Je pred vami menopavza? Potem je pametno, da se nanjo pripravite! A kako se pripraviti nanjo? Tako da začnete čim bolje skrbeti zase in za svoje počutje! Dejstvo je namreč, da ženske pogosto pozabljamo nase in svoje življenje v veliki meri posvetimo drugim, partnerju, družini, morda ostarelim staršem, pa tudi gospodinjskim ter drugim opravilom ter seveda službi. Ob vsem tem pa zmanjka časa samo za nas. Menopavza je torej obdobje, ko si je treba ta čas zase zopet vzeti. 

Vzemite si čas in poskrbite zase! 

Naše telo potrebuje skrb. A velikokrat za to, da zanj dobro poskrbimo, ne najdemo časa. Ne namenimo mu dovolj počitka, saj imamo zvečer vedno še za postoriti toliko drugih stvari. Ne damo mu ustrezne prehrane, saj nimamo časa in energije za to, da bi načrtovali zdrav in raznovrsten jedilnik. Vse prevečkrat posegamo po nezdravih prigrizkih in se premalo gibljemo, saj zopet ne zmoremo najti časa in energije za gibanje. Vendar pa bo menopavza veliko lažja, če začnemo skrbeti zase. Vzeti si morate torej čas in se posvetiti sebi in vsemu zgoraj naštetemu. To so osnove, s katerimi boste poskrbeli za zdrave temelje, ki so nujni za to, da boste to obdobje lažje preživeli in da hormonsko neravnovesje, ki ga to obdobje prinaša, ne bo preveč vplivalo na vaše počutje. 

menopavza - pomanjkanje estrogena

Dodatno pa lahko svojemu telesu v tem težavnem obdobju pomagate z nekaterimi prehranskimi dodatki. Slednje lahko kupite na Holistic.si, kjer vam bodo znali tudi svetovati, katere dodatke izbrati v ta namen oziroma kateri bi bili najbolj pravi za vas. Ob enem pa nudijo tudi prehransko svetovanje, za katerega se je ravno tako priporočljivo odločiti. Prehrana je v tem obdobju namreč zelo pomembna in v veliko korist vam bo, če boste imeli individualno prilagojen jedilnik, s katerim se kilogrami okrog pasu in trebuha ne bodo nabirali, da ne boste napihnjeni in da ne boste imeli težav s prebavo. Dobro je poznati živila, ki vam lahko pomagajo, da bo menopavza za vas lažja.