Kolagen s skrbno izbranimi peptidi


Kolagen za sijoče lase in napeto kožo
Kolagen za sijoče lase in napeto kožo (Holistic.si)

Kolagen je vsekakor odličen prehranski dodatek, ki poskrbi za to, da naša koža, lasje in celo telo ostanejo bolj mladostni. S staranjem ga namreč v našem telesu naravno nastaja vedno manj, kar se pozna tudi na videzu naše kože in las, lahko pa se zaradi njegovega pomanjkanja začnejo pojavljati tudi bolečine v sklepih. To lahko omilimo ali celo preprečimo tako, da ga uživamo v obliki prehranskega dodatka.

Najboljša izbira na tržišču

Seveda pa pri tem ni vseeno, kakšen kolagen izberete, saj jih je na tržišču na voljo kar nekaj. Vsekakor izberite kakovostnega oziroma takšnega, katerega sestava je čim bolj premišljena. Predvsem pa je važno, da izbrani prehranski dodatek vsebuje tudi skrbno izbrane kolagenske peptide, ki morajo biti najvišjega ranga. Zaradi tega poskrbijo za boljšo absorpcijo, saj njihova molekulska masa ne presega 2000 Daltona.

Zakaj so peptidi tako pomembni? Ker z njimi poskrbimo za to, da se v našem telesu tvori nov kolagen. Peptidi namreč stimulirajo njegovo tvorbo, poleg tega pa stimulirajo tudi tvorbo elastina in hialuronske kisline. Če ste kdaj prebirali sestavine kakšne kakovostne kreme za nego kože, ste med njimi zagotovo naleteli tudi na ti dve sestavini, saj sta tako elastin kot hialuronska kislina koži nujno potrebni sestavini, ki poskrbita za njeno prožnost – s tem pa tudi za preprečevanja nastanka gub in za to, da že obstoječe gube postanejo manj vidne.

Številni pozitivni učinki in bolj mladosten videz

A pozitiven vpliv se ne pozna le na koži, ampak tudi na laseh, nohtih, sklepih in drugih delih telesa. Zaradi tega se jemanje vsekakor priporoča. Dokaz za to so tudi številne zvezdnice, ki ga z veseljem jemljejo, saj lahko tako brez lepotnih popravkov in raznih polnil polepšajo svoj videz na naraven način. Če ste se kdaj spraševali, v čem je njihova skrivnost, da so videti tako vitalne in mladostne, potem morda sedaj to skrivnost poznate tudi vi. Vse, kar morate storiti, je, da obiščete spletno stran www.holistic.si in si ogledate, kakšne prehranske dodatke vam ponujajo.