Kvalitetni prireditveni oder


Organizatorji prireditev dobro vedo, kako je prireditveni oder pomemben za kvalitetno izvedbo dogodka, ne glede na to, za kakšno prireditev ali dogodek gre. Za večino dogodkov je bolje, če se odvijajo na odru, saj ta predstavlja nekakšno ločnico med prostorom za gledalce in prostorom za nastopajoče.

Prireditveni oder poskrbi, da so gledalci ločeni od nastopajočih, ki so tako tudi bolj vidni gledalcem, saj je oder dvignjen. Nekateri odri omogočajo tudi nastavitev višine, kar je še posebej priročno, če se uporabljajo za različne vrste dogodkov oziroma v različnih dvoranah.

Če gre za odre, ki jih je treba velikokrat postaviti in spet razstaviti oziroma kam prepeljati, je zelo pomembno, da je njihova konstrukcija čim lažja, saj to omogoča manj napornega fizičnega dela ter krajšo pripravo na samo prireditev oziroma izvedbo dogodka. Za transport ali skladiščenje je pomemben tudi podatek, kakšne dimenzije ima prireditveni oder, ko je zložen.

Vedeti namreč morate, da so najbolj priročni tisti prireditveni odri, ki so sestavljeni iz več manjših enot, ki jih nato poljubno prestavljamo, dodajamo ali odvzemamo. Na ta način lahko oder hitro povečamo ali pomanjšamo, če je to potrebno, oziroma ga prilagodimo dogajanju, ki se bo odvijalo na njem, ali obliki dvorane, v kateri se bo dogodek odvijal.

Navadno so odri sestavljeni iz preprostih pravokotnih enot na nosilnih nogah, ki so lahko fiksne ali teleskopske oziroma nastavljive po višini. Pomembno pri izbiri odra za različne prireditve je tudi to, kakšno nosilnost ima, sploh če nanj nameravate postaviti bogato sceno. Če izbirate oder, ki se bo uporabljal za različne namene, se zagotovo splača vzeti takšnega z večjo nosilnostjo, saj to mogoča širok spekter različnih dogodkov, ki bi se lahko odvijali na njem.

Takšni odri se lahko uporabljajo tako za prireditve na prostem kot v dvoranah, pri tem pa se tistemu, ki prireditveni oder potrebuje, splača premisliti, kakšno površino odra bo izbral. Ta je namreč lahko narejena iz različnih materialov, ki so lahko tudi vodoodporni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.