Mini stretch folija


mini stretch folija

Kakšno embalažo izbrati za določen izdelek? Ne glede na to, za kakšen izdelek gre, je pomembno, da je embalaža primerno izbrana in ustrezna glede na njegovo vrsto, lastnosti in velikost. Zato je zelo dobro treba premisliti, kakšno embalažo ali pakirni material izbrati. Pri tem dobro rešitev predstavlja tudi tako imenovana mini stretch folija, močno raztegljiv material manjših dimenzij, ki omogoča enostavno in hitro ročno pakiranje ali ovijanje vseh vrst izdelkov.

Embalaža za skladiščenje ali transport

Kakovostna mini stretch folija se brez dvoma odlično obnese tako kot embalaža za krajše ali daljše skladiščenje kot za zaščito manjših izdelkov ali blaga med samim prevozom oziroma transportom. Izdelkom namreč nudi optimalno zaščito, ne glede na to, za kakšno vrsto izdelkov gre. Zaradi tega je primerna za zelo raznolike izdelke oziroma se lahko uporablja v številne namene, torej so njene možnosti uporabe nadvse fleksibilne. Možno je izbirati tudi med različnimi dimenzijami in debelinami, kar možnosti uporabe še poveča.

Najlažje se jo uporablja s pomočjo ročnega odvijalca, saj je običajno pakirana oziroma navita na kartonski tulec. Pri tem pa je treba biti pozoren na to, da je odvijalec primerne velikosti oziroma da izberete ustrezne dimenzije folije.

Za ročno pakiranje izdelkov manjših dimenzij

folija stretch

Pakirna oziroma ovijalna mini stretch folija izdelke izredno dobro zaščiti pred:

  • umazanijo,
  • prahom,
  • vlago,
  • ostalimi zunanjimi dejavniki.

Zaradi tega se pogosto uporablja za pakiranje oziroma ovijanje izdelkov, zelo dobro pa se obnese tudi kot dodatna zaščita paketov. Te je namreč pred prevozom, skladiščenjem ali pošiljanjem po pošti pametno dodatno zaščititi tudi pred vlago, saj ta lahko poškoduje karton, iz katerega so običajno narejene škatle. Poleg vsega naštetega pa se omenjeni zaščitni oziroma ovijalni material lahko uporablja tudi za povezovanje več paketov med seboj.

Uporaba je preprosta in ne vzame veliko časa, kar je še en pomemben dejavnik pri njeni izbiri. Dodaten razlog za to, zakaj se za njeno uporabo odloča toliko podjetij in posameznikov oziroma zakaj se uporablja v tako številnih skladiščih, transportnih podjetjih in še kje, pa je njena cena – ta je namreč zelo dostopna.