Niso vse metlice brisalcev enake


Če je bil mlad bukselj, bo tudi star bukselj
V veselje se mi je usesti v avto takrat, ko vem, da mi v najhujšem dežju, brisalec ne bo odpovedal služnosti in pričel s kovinskim delom praskati po steklu, da se mi naježi koža, medtem ko bo uboga in povsem preperela guma plapolala v vetru. To se mi je namreč že zgodilo. No, pa ne samo enkrat. Vsa poanta je v tem, da sem prevečkrat poslušal starejšo generacijo: »Ne vleci ročne na parkirišču! Ti bo voda zmrznila!« In podobne norosti, ki so pri redko katerem vozilu veljale tri ali več desetletij nazaj. Saj ne, da bi prebrali v zakonu o cestnem prometu, da je danes povleči ročno zavoro na parkirišču obvezno. Koga to briga, pomembno je, da se posluša starejše, ker so pač starejši in ne ker bi imeli kaj pametnega za povedati. Razen izjemoma. Denimo če jaz kaj povem svojemu otroku. Takrat ima starejši pač prav. 🙂

Nismo tako bogati, da bi kupovali poceni

Druga reč, ki so mi jo vedno govorili je, da brisalcev ne kupuješ na zalogo. Ko se uniči, greš po novega. Na daleč se bojda vidi, da so metlice brisalcev že močno poškodovane in takrat greš pač po nove. Po možnosti v najcenejšo trgovino, kak megamarket. Druga skrajnost je, da jih moraš kupiti na uradnem servisu. Tako sem vedno v sebi bil vojno – ali zapraviti celo bogastvo za ene metlice brisalcev, ki bodo povsem takšne, kot bi jih lahko kupil preko internetne trgovine za veliko nižjo ceno ali pa naj jih kupim mimogrede, ko grem ravno po kruh, banane, WC papir in pralni prašek v megamarket in imajo tam na koncu police nekje univerzalne metlice brisalcev, ki stanejo v evrih samo toliko, kolikor dni običajno zdržijo.
Odločil sem se za slednje. Je bilo pač ceneje. Žal ne za dolgo, saj so se kmalu strgale, kar tako, sredi jeseni, niti jih nisem veliko uporabljal, še manj, da bi jih kdaj dobila sneg in led in bi se prilepile na steklo in poškodovale ob kakem drgnjenju in premikanju. Ne, ne, kar tako brez posebnega razloga so se odločile, da romajo na smetišče, k svojim prijateljem, ki so bili narejeni v isti tovarni in ravno tako po hitrem postopku zavrženi. Tako sem na koncu plačal dvoje metlice brisalcev (https://www.silux.si/izdelki/dodatna-oprema/brisalci), še vedno pa sem imel na svojem vozilu ceneno robo, za katero nisem vedel ali bo zdržala do jutri ali pojutrišnjem in kje na kakšni poti ali sredi avtoceste mi bo gumica preperela, se strgala ali kako drugače obljubila zvestobo večnim loviščem. Nauk: ne kupujte slabe robe, saj jo boste kupovali večkrat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *