Odlično darilo – ležalnik za dojenčka


Bi radi mladi mamici podarili kaj uporabnega in takšnega, kar sama najbrž nima v prvem planu? Potem imamo odlično idejo za vas. Podarite ji ležalnik za otroka. Ker je to takšen kos otroške opreme brez katerega mamica lahko skrbi za otroka starši nemalokrat ta odličen pripomoček kar izpustijo. Ker vem, kako je potrebno v današnjih časih paziti na vsak evro je to tudi razumljivo.

A ko ga mamica enkrat preskusi si težko predstavlja, da bi bila ob morebitnem naslednjem otroku brez.

Ležalnik za dojenčka namesto mamice poskrbi za zazibanje otroka v spanec. Večina ležalnikov ima namreč tudi funkcijo gugalnika, ki vsak še najmanjši gib otroka pretvori v nežno guganje, ki otroka umiri in sprosti. Tako lahko mamica otroka po dojenju odloži v ležalnik in se sama takoj odpočije. Otrok v ležalniku zadremlje in zaspi, potem pa ga lahko mamica prestavi v posteljico brez skrbi, da bi ga prebudila.

Ležalnik je uporaben že takoj po rojstvu otroka in vse tja nekje do 6 meseca starosti (9 kg). Na tržišču je ponudba kar obsežna. Ležalniki se zelo razlikujejo po obliki a malo po funkcijah. Vsem je skupno udobje za otroka, ki ga ponujajo, različna je samo oblika samega ležalnika in dodatek – lok za igrače, katerega pri nekaterih modelih ni.

Tak ležalnik – gugalnik lahko podarite že za nekaj manj kot 50 €. Za tiste bolj modne pa boste morali poseči bistveno golobje v žep, saj najdražji modeli presegajo ceno 200€. Govorimo za klasične – ročne ležalnike.

Če pa želite mamici podariti le najboljše ji podarite samodejni gugalnik, ki otroka ziblje brez mamice. Ti gugalniki imajo različne cikluse in nivoje zibanja. Starši morajo le ugotoviti kakšen način najbolje ustreza njihovemu otroku. Za vse drugo poskrbi gugalnik.

Ker gre tu za pridih tehnologije, ki jo poganja elektrika je večina samodejnih gugalnikov opremljena vsaj z melodijami, boljši pa imajo razne imitacije zvokov mamice, kot so bitje srca, šum kot v trebuščku in podobno. Pri določenih modelih se mamica lahko tudi posname in se njen glas samodejno predvaja otroku in ga s tem pomirja.

Po določen času se gugalnik počasi ustavi in spusti otroka v globlji spanec. Takrat pa ga starši lahko prestavijo v posteljico, kjer nadaljuje svoj počitek. Ne glede na vse prednosti klasični gugalnik oz ležalnik za otroka ni namenjen vsakodnevnemu daljšemu spanju otroka v njem – vedno ga prestavite v posteljico.

Obstajajo pa tudi modeli, ki imajo tudi ležišče – posteljico za prve mesece. Primer takega ležalnika je Ingenuity ConvertMe Rock ‘n Sleep Seat 2 v 1 blagovne znamke Bright Starts. Le tega lahko uporabljate vse do teže 18 kg, kar je bistveno dlje kot ostali ležalniki.

Sedaj, ko veste, da je ležalnik za otroka odlično darilo za mlade mamice vas čaka samo še izbira kateri ji bo najbolje všeč…

 

 

Ležalnik za dojenčka      URL:
gugalnik                              URL:      https://www.bimbo.si/lezalniki-gugalniki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *