Omara za orodje – da bo vse kot iz škatlice!


Moški, ki imajo vsaj malo tiste žilice, zaradi katere se lotijo popravila vsega, kar jim pride pod roke, ali pa imajo hobije, pri katerih se ne ukvarjajo zgolj športni rekviziti, temveč pravo orodje, imajo svojo delavnico večinoma radi lepo pospravljeno, saj tako vedno najdejo, kar potrebujejo. Vse mora biti na svojem mestu, zaradi česar jim pride še kako prav omara za orodje – in vsak moški, ki ima doma nekaj več orodja, sanjari o tem, da bi bila njegova omara za orodje videti kot omare v profesionalnih delavnicah. Tako je lahko vsak kos orodja obešen na svojem zatiču in lepo v vrsti, po velikosti. Vse drobne stvari pa so v predalih, prav tako lepo organizirane.

Omara za orodje, kakršne imajo na primer profesionalni mehaniki in podobno, so lahko precej velike in tudi precej drage, še zlasti, če jih kupite od najbolj priznanih proizvajalcev. Vendar pa ni nujno, da so za domačo uporabo zadate tako drage želje. Omara za orodje je lahko nekoliko manjša in pravzaprav predstavlja zgolj predalnik na kolesih, ki ima večje število predalov, temu pa nato sami dodate še nekaj drugih stvari, ki bodo skupaj delovale ravno tako učinkovito kot velika omara za orodje.

Najbolj pomemben za vse drobnarije je torej predalnik za orodje, v katerem velja hraniti veliko večino orodja in potrebščin. Temu nato nad delovno mizo dodajte na steno še lepo organizirane prostore, kjer boste na zatiče obesili vse tisto ročno orodje, ki je preveliko, da bi ga hranili v predalniku, ali pa ga potrebujete tako pogosto,da mora biti ves čas pri roki. Zraven pa seveda postavite kovinski regal, na katerem boste imeli lepo v originalnih kovčkih zloženo akumulatorsko ali električno orodje.

Omara za orodje morda tako niti ne bo potrebna, a če si jo vendarle želite, pravzaprav sploh ni težav. Omara za orodje je običajno kovinska, v njej so police, ki jih lahko sami prilagajate po višini. Takšna omara za orodje vas nebo stala veliko – razen, če kupite takšno, v kateri je notranjost še bolj specifična in že ima originalne zabojčke za shranjevanje drobnih materialov, specifično izdelane predale ter podobno, kar pa je nujno le pri profesionalcih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *