Ustanovitev podjetja v tujini


Ste se kdaj zanimali za ustanovitev podjetja v tujini? Ste pomislili na to možnost? Verjetno ste že samozaposleni in ker je potencial velik tudi za tujino, vam pade ta ideja tudi na pamet, kajne? Zakaj pa ne, če lahko izkoristimo svoje znanje in sposobnosti tudi drugje po svetu in ponudimo svoje storitve ali izdelke.

Kolikokrat pa smo sami odšli po kakšno stvar v tujino? Se nam je verjetno tudi to že zgodilo. Bodisi zaradi boljše izbire, ker pri nas nismo našli nič podobnega, mogoče je bila presodna cena ali pa kaj drugega. Kakorkoli, tudi tujina je trg, odprt trg za nas in za druge ponudnike. Najboljše je, če smo mogoče izkušeni v določeni smeri in svoje storitve ali izdelke ponujamo že v domači deželi. Ker poznamo poslovanje, bomo zagotovo v tujini uspeli še lažje. Ker pa so običajno drugačni pogoji za ustanovitev podjetja v tujini kot pri nas, je dobro, da se predhodno pozanimamo. To lahko storimo kar pri računovodji, kateri bo mogoče znal pojasniti določene zadeve. Običajno so ti poučeni o teh zadevah.

Posel je posel in ne glede na to, kje se nahajamo, vsi bomo želeli, da je ta produktiven in obrodi dobre sadove. Če je obrodil dobre pri nas, mogoče lahko v tujini enake ali pa celo boljše. Odvisno tudi od konkurence, trga, naše prodornosti in drugih zadev. Seveda pa, če ne poskusimo ne bomo nikoli vedeli in če ne tvegamo, tudi težko kaj dobimo.

Ljudje se vsakodnevno trudimo za lastno dobrobit in enostavno je svet in naše bivanje tako naravnano, da se moramo. Čeprav je morebiti med nami in Avstrijci samo kratka meja, pa vemo, kakšne so možnosti za uspeh pri nas in kakšne pri njih. Ker pa nam noben ne omejuje prostora niti v Avstriji in nobeni drugi tuji deželi, pa seveda lahko uspemo tudi v njih. Pomembno je samo, da se tega lotimo na pravi način in urejeno, kar se tiče pravnih zadev.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *