Vaš vhod naj zapira dober cilindrični vložek


Ob nakupu vhodnih vrat in kljuke dobimo običajno tudi povsem klasičen cilindrični vložek, ki vrata sicer učinkovito zaklene, a ima precej pomanjkljivosti in ne more preprečiti nepooblaščenega vstopa v vaš dom ali poslovni prostor. Vlomilci so premeteni in dobro opremljeni, torej jim navaden cilindrični vložek ne predstavlja nobenega izziva. Lahko pa seveda poskrbite, da bo vaša varnost večja in klasični vložek zamenjate z boljšim.

Kakšen naj bo cilindrični vložek?
Sodobni vložki skrbijo za varnost vhodnih vrat s kar nekaj sodobnimi tehnologijami. Res je, da so dražji od običajnih, a investicija v varnost se gotovo vedno izplača – ne bo vas strah niti za varnost svoje lastnine, niti za varnost vaših ljubljenih.
Cilindrični vložek mora imeti tako jeklen zatič kot več aktivnih zatičev, ki preprečujejo odpiranje z »inovativnimi« orodji, prav tako pa mora zagotavljati, da vrat ni mogoče odpreti z enostavnim prevrtanjem ključavnice. Koliko varnostnih zatičev ima cilindrični vložek seveda vpliva tudi na njegovo ceno – in za popolno zaščito jih ima lahko vložek celo več kot 20! Kakovosten cilindrični vložek prav tako ne dovoljuje možnosti, da bi si dal kdor koli izdelati ključ za vaša vrata – tudi če vam za nekaj časa izmakne vašega, ne bo mogel izdelati kopije pri izdelovalcu ključev, saj je mogoče tovrstne ključe izdelati le pri pooblaščenemu izdelovalcu oziroma servisu, ki pa izdela kopijo zgolj ob predložitvi varnostne kartice – ta potrjuje, da imate za izdelavo ključa resnično vsa pooblastila oziroma ste dejansko lastnik ključa, za katerega želite kopijo. In te ni mogoče izdelati z običajnim rezanjem ter brušenjem kovinske osnove – poskrbljeno je za računalniško izdelavo.

Popolno varnost pa lahko cilindrični vložek seveda zagotavlja le, če poskrbimo tudi za nadgradnjo in dodatno varnost oziroma nadzor pristopov. Vedno se je smiselno odločiti za zaščito tako z alarmnim sistemom kot video nadzornim sistemom, ki še dodatno poskrbita za varnost in odganjata nepridiprave – ali pa nenazadnje tudi omogočita, da se jih zasači pri dejanju ali tudi naknadno odkrije s pomočjo organov pregona.

Leave a Reply

Your email address will not be published.