Vodne flaške v današnjem svetu


Danes imamo na izbiro ogromno različnih vodnih flašk, ki jih lahko kupimo. Nekatere so namenjene za uporabo v službi in šoli, druge pa za športne aktivnosti in podobno. V tem članku se bomo posvetili povsem materialom iz katerih so flaške narejene. Flaške za vodo, ki so narejene iz različnih materialov se med seboj zelo razlikujejo. Seveda igrajo vlogo tudi druge stvari, kot je cena, dodatne funkcije in okoljevarstvene skrbi. Morda se nam zdi vse to malo preveč, vendar ni tako veliko, kot se zdi.

Različni materiali za flaške

Glede na to zakaj vodne flaške potrebujemo, je izbira materiala ključna. Tako imamo na izbiro steklo, aluminij, plastiko in nerjaveče železo. Seveda obstaja več vrst, vendar te so glavne štiri. Vsak material ima svoje prednosti. Poglejmo si jih bolj podrobno:

Nerjaveče jeklo

Flaške za vodo narejene iz nerjavečega jekla bomo lahko uporabljali dolga leta. Take flaške so tudi najbolj odporne na udarce in jih lahko recikliramo

Aluminij

Odlična izbira za vse športne aktivnost, saj so take flaške lahke, kar nam omogoča, da jih nosimo s sabo kamorkoli.

Plastika

Najbolj razširjene, saj je plastika cenovno dostopna in ima številne prednosti. Tudi čiščenje je lažje, kot pri aluminiju in jeklu.

Kaj pa steklo za flaške?

Na trgu bomo našli tudi steklene flaške za vodo. Tukaj moramo opozoriti, da so namenjene previdni uporabi, saj je steklo dokaj občutljiv material. Najbolje jih je uporabljati v varnih okoljih, kot je služba, dom ali notranji športi. Steklene flaške so zelo visoke kvalitete in je najbolj prijazen material našemu telesu. Priporočeno je, da jih ne uporabljamo za intenzivne fizične aktivnosti v naravi, saj je aluminij velik boljša izbira.

Priporočene flaške za vodo

Vodo vedno potrebujemo s seboj. To posebej velja, če smo se odpravili v hribe ali nekam, kjer nimamo takojšnega dostopa do pitne vode. Flaške za vodo nam lahko pomagajo pri tem, vendar kaj so priporočila strokovnjakov? Če se odpravljamo v naravo, je priporočeno s seboj vzeti jekleno flaško. Z njo lahko hranimo tople in mrzle pijače ter je zelo odporna na udarce.

Aluminijaste flaške najbolj priporočamo kolesarjem in motoristom. So izredno lahke in večina jih je že opremljena z primerjalnim mehanizmom, ki ga lahko uporabimo na nahrbtnikih, pasovih ter kolesih.

Plastične flaške priporočamo vsem tekačem, saj jih brez težav nosimo s seboj. Plastika v večini primerov ni dober izolator tople in hladne energije, saj aluminij to opravlja veliko bolje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.