Za večja in težja bremena si zagotovite avtodvigalo


Imate dejavnost, kjer je sem ter tja kdaj potrebno dvigovanje izredno težkih bremen? Ali pa potrebujete pomoč pri nakladanju, razkladanju? Ali pa gre za dejavnost kjer potrebujete pomoč pri postavljanju različnih vrst konstrukcij? No, seveda tukaj nismo imeli v mislih direktno človeško pomoč, ampak pomoč ustreznih strojev, ki prenesejo zelo visoke obremenitve.

O čem je reč? Govorimo o avtodvigalih. Avtodvigala ali tako imenovana mobilna dvigala so stroji, ki se dvigujejo in spuščajo. Torej, gre za hidravlične stroje, katere lahko uporabite za različne namene. Od prej naštetih, dviganje, spuščanje, razkladanje, nakladanje, pa vse do zadrževanja in prenašanja težkih surovin iz enega kraja na drug kraj po zraku. Avtodvigalo je stroj, ki je predvsem uporabljen na cestah, zelo pogosto pa tudi v avtomehaničnih delavnicah. Najbolj pogosto pa jih lahko zasledite na gradbiščih, kjer sodelujejo pri montažah in demontažah zelo težkih bremen, kot so betonske in kovinske konstrukcije. Katero avtodvigalo potrebujete za uspešno opravljanje dela, je najbolj odvisno od bremena in oddaljenosti prenosa.

Torej, glavna delitev avtodvigal je nosilnost ter dolžina tako imenovane dvižne roke. Ker so tovrstna dvigala na kolesih, imajo ustrezne hidravlične stabilizatorje, ki vozilu nudijo boljši oprijem tal. To pa seveda zato, da ne pride do premikanja med prenosom bremena in posledično do možne nesreče. Ker se varnosti in obenem kakovosti mobilnih dvigal zelo dobro zavedajo, vam pri podjetju Žabjek ponujajo celo paleto različnih dvigal. Najbolj so specializirani za avtomehanične delavnice. Za tovrstno delo si lahko zagotovite dvosteberna dvigala, enosteberna dvigala, štiristeberna dvigala, škarjasta dvigala, parkirna in druga dvigala. Katera boste izbrali je seveda odvisno od vas in potrebe vaše dejavnosti.

Predvsem pa morate biti pozorni na to, da se odločite za tistega ponudnika, ki vam bo dal več poudarka na kakovosti in garanciji samih dvigal, kot pa na ceni. Kakovost je ključna pri tovrstni opremi. Kajti če gre kaj narobe so poškodbe lahko nepopravljive. Tako na ljudeh kot na strojih oziroma na materialu. Zato vam pri Žabjeku najprej ustrezno svetujejo, kaj je za vas najprimernejše in šele na to se lahko odločite za nakup.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *